divendres, 12 d’agost del 2016

El vídeo de la setmana: Simone Biles, la potència artística de la gimnàstica


Simone Biles és, i serà sens dubte, un dels noms propis dels Jocs Olímpics de Rio 2016 que aquests dies s'estan celebrant.

Cèlebres són els seus exercicis, i especialment espectaculars els de terra, en la que explota com cap altra gimnasta potència de les seves cames. Resulta inevitable comparar-la amb la gimnasta que fa quaranta anys, als Jocs Olímpics de Montreal 1976, no només va meravellar el món, sinó que va assolir la màxima puntuació possible, fins aleshores mai assolida, un 10 pel qual el marcador d'aquells jocs no estava preparat: Nadia Comăneci!



Simone Biles no té els 14 anys de Nadia Comăneci, sinó 19, i com la romanesa fa quaranta anys la nord-americana pot tancar la seva primera participació olímpica amb un bon sac de medalles, algunes d'or com la que ja ha assolit en la competició per equips; el seu palmarès als mundials de gimnàstica artística ja brilla amb deu medalles d'or, dues de plata i dues de bronze.

Qui és Simone Biles i, sobretot, d'on ha sortit aquesta espectacular gimnasta capaç d'emmudir tot un pavelló olímpic per veure els seus exercicis? El "Biles", doble mortal en planxa que finalitza amb mig gir, salt marca de la casa que només ella, de moment, sap fer, potser no és el repte més difícil que ha hagut de superar al llarg de la seva curta vida...



Bon divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada