dissabte, 13 de febrer del 2016

Minuts Musicals retrobats amb Talking Heads i "Wild Wild Life"


Mil dues-centes vint pessetes, l'equivalent a set euros i trente-tres cèntims, és el que, al seu dia, no recordo quan, en vaig pagar a l'extingida botiga Discos Coll del carrer de l'Argenteria de Girona. La funda de plàstic que protegeix la portada el disc així ho indica!

El preu encara està enganxat, com en tants altres discs de vinil, a la portada del disc "True Stories" dels Talking Heads, uns dels exponents de la new wave de finals i mitjans dels anys setanta del segle passat, moviment musical ric en subgèneres.

La mort de David Bowie em va fer pensar en un altre músic i cantant, David Bryne, amb qui a banda de compartir nom també va compartir productor musical, el polifacètic Brian Eno, així com una certa debilitat per l'estètica, l'elegància i l'art i el disseny, no en va Byrne havia estudiat a la prestigiosa Rhode Island School of Design.

L'estètica del grup, les portades dels seus discs i els seus videoclips en són una bona mostra, com la portada del "True Stories" i el clip d'una de les seves cançons, una de les més populars del grup, "Wild Wild Life".

Possiblement, però, el "True Stories" no sigui el millor, ni el més representatiu, dels seus treballs ni "Wild Wild Life" la millor de les seves cançons, però és l'únic disc que tinc a casa dels Talking Heads i, fins no fa massa, rarament havia escoltat altres cançons del grup...

Ja passa això! I malgrat això mai he considerat que les mil dues-centes vint pessetes pagades al seu dia pel disc de vinil fossin malgastades, ans al contrari!

El pas dels anys, amarats de nostàlgia i de ritmes que ressonen als racons de la memòria, fan que velles cançons esdevinguin memorables, algunes fins i tot entranyables... A mi em passa quan escolto, avui, aquesta cançó!

Per cert, sí, l'actor que s'assembla a John Goodman és ell, John Goodman, protagonista de la pel·lícula homònima (True Stories) dirigida per David Byrne i en la que l'actor també posa veu en alguna cançó!






I la setmana vinent, més retrobaments musicals!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada