divendres, 27 de novembre del 2015

El vídeo de la setmana: #GivingTuesday


No sé si algun dia a Catalunya acabarem celebrant, el quart dijous de novembre, el Dia d'Acció de Gràcies com sí celebrem, d'uns any ençà, el Halloween i, més recentment, el Black Friday, que es celebra avui!

Celebrat precisament l'endemà del Dia d'Acció de Gràcies el Black Friday simbolitza el tret de sortida de la campanya (comercial) de Nadal, que aquí tradicionalment, com en d'altres latituds, associem a l'encesa dels llums de Nadal; la particularitat del Black Friday és que els comerços, per tal de començar a incentivar el consum, ofereixen durant o al voltant d'aquest dia, descomptes i rebaixes en els seus productes. Es busca, doncs, que iniciem i anticipem les compres de Nadal.

Enguany importem, també dels Estats Units, un altre esdeveniment d'aquests que es concentren en un dia: el Giving Tuesday.

Traduït com "el dimarts per donar" el Giving Tuesday neix al 2012 com una contrapartida al Black Friday, promovent la donació i col·laboració en i amb accions i projectes solidaris.

És cert, però, que dies per donar solidàriament a casa nostra en tenim diversos i de fa temps, com les col·lectes contra el càncer, la Marató de TV3 , l'Escudellada dels Amics de Boulembou o el Gran Recapte, que es fa precisament aquests dies...

Ara n'hi podem afegir un, el Giving Tuesday, que aquest 2015 serà el proper dimarts 1 de desembre: un dia per donar, molts motius per fer-ho!



Bon divendres... negre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada