dissabte, 4 de juliol del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Sweet Child o' Mine"


Hi ha riffs de guitarra que prou valen tota una cançó, com en el cas del de la cançó d'avui, "Sweet Child o' Mine" dels Guns N' Roses, grup de hard rock que vam fer aparèixer en aquests minuts musicals versionant el "Knockin' on Heaven's Door" de Bob Dylan.

Avui, però, Guns N' Roses apareixen com a autors de la cançó original, una de les cançons amb un millor riff de guitarra inicial que fa, inevitablement, que l'escoltis fins al final!

"Sweet Child o' Mine", publicada l'any 1987 en el disc de debut del grup "Appetite for Destruction", és el senzill de Guns N' Roses que més èxit ha tingut a les llistes d'èxit i és, també, una de les cançons més versionades del grup.

El recorregut de versions d'avui el començarem per una versió lenta i acústica de la cantant nord americana Sheryl Crow, cantant que fàcilment pot aparèixer en futurs minuts musicals de versions... Amb la seva versió la cançó accentua el seu caràcter de balada rock...

Seguint amb aquest estil de balada acústica lenta també tenim la versió en català del grup Menaix a Truà (Cris Juanico, Toni Xuclà i Juanjo Muñoz) que la va incloure, titulada "No em deixis mai", en el seu segon disc, Petits moments d'estricta simpatia (2002).

I tanquem aquest petit cercle amb la versió elèctrica, electritzant i amb la força del riff de guitarra inicial com l'original, però cantada també en català seguint la lletra de Menaix a Truà, que el grup de pop rock de Formentera 4 de Copes va incloure en el seu disc segon disc No puc parar (2011).

Escoltem doncs l'original dels Guns N' Roses, la balada acústica de Sheryl Crow, la balada en català dels Menaix a Truà i finalment l'elèctrica i rockera, també en català, dels 4 de Copes!










També podeu escoltar aquestes versions (tot i que no totes!) en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent la cançó de l'estiu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada