dissabte, 13 de juny del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Whiskey in the Jar"


"Whiskey in the Jar" és una cançó tradicional irlandesa d'origen incert i remot de la que hi ha constància d'enregistraments musicals des de la meitat del segla passat.

Versionada per a molts grups de música jo la vaig descobrir als anys noranta gràcies a Thin Lizzy, que en va publicar una fantàstica versió l'any 1972.

Anys més tard vaig descobrir altres versions, com la primerenca del grup nord americà de folk Peter, Paul and Mary (1965) sota el títol de "Gilgarra Mountain" o la del grup de folk irlandès The Dubliners (1969); més endavant vindrien les versions d'altres grups, com The Pogues (1990), grup estretament vinculat a The Dubliners, i la que possiblement, a dia d'avui, és la versió més coneguda, la de Metallica (1998), versió de la versió de Thin Lizzy.

"Whiskey in the Jar" té melodia inconfusible, que interpreten Peter, Paul and Mary amb un folk de guitarra molt net i pulcre, The Dubliners amb el seu folk més energètic, Thin Lizzy amb el seu característic "riff" de guitarra, The Pogues amb el seu estil més punk-folk taverner i Metallica amb el seu rock metàl·lic, versions de diferents estils i per a tots els gustos!












També podeu escoltar aquestes versions (tot i que no totes!) en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent pararem l'orella a la vinya...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada