dissabte, 4 d’abril del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "California Dreamin'"


Si us demanés que em féssiu una llista amb 5 cançons del grup nord-americà The Mamas and the Papas és molt probable que comencéssiu la llista amb "California Dreamin'"; jo també ho faria!

Són més les cançons conegudes, i bones, que aquest quartet vocal de folk i rock va composar, com "Monday, Monday" o "Straight Shooter", i interpretar, com "Dream a Little Dream of Me" o "Dedicated to the One I Love".

Cap d'elles, però, representa tan bé el grup i la seva època, doncs "California Dreamin'" és d'aquelles cançons que ens transporten en un espai i temps concret... Precisament la cançó narra la nostàlgia de la calidesa californiana des del gèlid hivern de Nova York...

"California Dreamin'" es va publicar l'any 1965 com a primer tema de la "cara B" del primer disc d'estudi de The Mamas and the Papas, "If You Can Believe Your Eyes and Ears".

"California Dreamin'" ha estat versionada per un munt de grups i músics, però avui en compartiré tres, d'estils ben diferents: la del "versionista" José Feliciano, l'energètica de Meat Loaf i la delicada de Diana Krall... Aquestes tres versions, a més, ens ofereixen, a banda de tres estils, tres registres vocals ben diferents...

Aquí us les deixo, l'original de The Mamas and The Papas, la balada de José Feliciano, la rockera de Meat Loaf i la jazzística de Diana Krall:









També podeu escoltar aquestes versions en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent somriurem al diable!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada