dissabte, 18 d’abril del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Camí ral"


Com tants altres nois escoltes jo també vaig cantar, si és que del que feia se'n pot dir cantar, "Camí ral".

Aquesta era una de les cançons que ens acompanyaven en vetllades, caminades o estones mortes que fèiem reviure gratant una guitarra, tot i que gratar gratar, jo em gratava força la panxa!

Va ser anys després, de jove, que vaig descobrir que aquella cançó que formava part del nostre cançoner, com tantes altres, no era més (que no és poc!) que la versió d'una coneguda, i popular, cançó folk americana: "Take Me Home, Country Roads".

Va ser així com el "Camí ral" em va conduir fins a John Denver, aquell cantant de melena rossa que, rere les seves ulleres rodones i farcint una camisa de quadres, o florejada, semblava resseguir amb les seves cançons la pell de les seves pàtries a vista d'ocell a cavall d'un aeroplà, aquell "jet plane" que, després de donar-li tanta vida, li va llevar tràgicament!

Rals eren els camins que amb els anys i progrés han esdevingut carreteres, tot i que algun conserva la condició de ral, no de nacional! Com cantava John Denver, i va adaptar al català Joan Solé i Amigó, rals són sempre els camins que ens permeten tornar a casa...

L'any 1973 Falsterbo 3 va publicar una versió d'aquesta cançó dins l'àlbum "Ja no tinc altra sortida"...

Com tants altres nois escoltes jo també vaig cantar, si és que del que feia se'n pot dir cantar, "Camí ral". Avui encara la canto!

Us deixo amb "Take Me Home, Country Roads", l'original de John Denver, i la versió, "Camí ral" de Falsterbo 3.






També podeu escoltar aquestes versions en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent se'ns trencarà el cor en mil bocins... aviso!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada