divendres, 26 de desembre del 2014

El vídeo de la setmana: no em miris el cul, mira't el teu!


Un dia del ja llunyà mes de juny de 2006 l'editor, l'escriptor i fotògraf gironí Quim Curbet es va topar, en un supermercat, amb una noia que duia a la part inferior de l'esquena de la seva samarreta aquesta frase: "Si pots, deixa de mirar-me el cul".

Diu Curbet que des d'aleshores tots els seus articles han esdevingut un intent d'apartar la vista cap a un altre costat... Veient la seva prolífica activitat d'articulista, aquell deuria ser el darrer cul que va mirar Quim Curbet, si és que el va mirar, abans o després de llegir la frase...

Aquella frase li va inspirar el títol del llibre "No em miris el cul" (2007, CCG Edicions), un recull les seves barretades publicades al Diari de Girona entre finals de 2004 i finals de 2006; el llibre, per cert, és de lectura altament recomanable, doncs el pas dels anys ens permet fer una nova lectura dels seus articles, de la seva pulsió ciutadana d'aquell moment!

Però tornem al tema, tornem al cul!
Aquestes darreres setmanes s'ha fet viral a les xarxes socials el vídeo d'una noia que es passeja pel carrer amb una càmera (poc) oculta allà on l'esquena perd el nom, captant les mirades furtives d'homes, també dones, que no poden evitar dirigir instintivament (?) la seva mirada cap a les natges de la noia, que d'altra banda es fan i es deixen mirar!

El veritable cul protagonista (protagonista absent, protagonista ocult) d'aquest vídeo, però, no és el de la noia sinó el cul dels homes que el miren, el meu inclòs, doncs després de comptabilitzar prop de 60 mirades furtives el vídeo ens recomana (als homes) fer-nos mirar el nostre propi cul, bé, més que mirar, revisar!

El vídeo forma part d'una campanya de sensibilització de prevenció del càncer de pròstata, campanya que es fa present sobretot el mes de novembre, quan és cada vegada més habitual que alguns homes aquest mes es deixin créixer el bigoti...

Si en Quim Curbet torna a topar-se a la cua del súper amb la noia de la samarreta tal vegada podria proposar-li d'ampliar el missatge: "Si pots, deixa de mirar-me el cul... i revisa't el teu: la teva pròstata t'ho agrairà!"



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada