divendres, 5 de desembre del 2014

El vídeo de la setmana: la guerra amb ulls de nena


Al món hi ha guerres des que el món és món, que és el mateix que dir que hi ha guerres des que l'home és home! I de guerres n'hi ha hagut, n'hi ha i malauradament n'hi haurà de molts tipus: civils, fredes, mundials, nuclears, biològiques, santes, preventives... i sí, brutes! Totes les guerres són brutes!

També hi ha guerres invisibles, guerres que no volem veure, guerres que no mirem i que ens pensem que pel sol fet de no veure-les, de no saber-ne, no hi són, no existeixen; com quan els infants es tapen els ulls per no ser vistos!

Que les guerres no passin aquí no vol dir que no passin.
Aquest és el missatge, si fa o no, d'una campanya de Save The Children de recollida de fons per proporcionar ajuda pels infants refugiats i les seves famílies víctimes de la Guerra de Síria.

Voldria la nena que protagonitza el vídeo de la campanya, si pogués, tancar els ulls, però no per no ser vista sinó per no mirar; però el vídeo ens mostra, precisament a través dels seus ulls, com canviaria la vida dels infants, dels nostres infants, dels vostres infants, si ells també visquessin i patissin les conseqüències d'una guerra...

Canta Sopa de Cabra, en una de les seves cançons, "Guerra", una versió d'una cançó de Bob Marley, que "al món hi haurà guerra"; per més que no vulguem mirar al món hi haurà guerres!

Només fins que tots els homes i dones vulguem per nosaltres i els altres la Pau, al món hi haurà guerres! I la nostra responsabilitat és mirar-les i combatre-les, i combatre els seus devastadors efectes...



Bon i pacífic divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada