dimecres, 17 de setembre del 2014

Ara és l’hora de l’hora


"Ara és l`hora" ha estat l’eslògan de la campanya unitària de l’ANC i Òmnium Cultural que ha promogut la participació a la "V" que es va dibuixar sobre els carrers de Barcelona el passat 11 de setembre.

Passada la Diada i sense que aquesta hora hagi passat, fixada i prevista pel proper 9 de novembre, ara també és l’hora de promoure un canvi d’horaris. I és que "ara és l`hora" és també el lema de la iniciativa per a la reforma horària promoguda, entre d’altres, per Fabian Mohedano.

Aquesta iniciativa té per objectiu la transformació dels nostres horaris quotidians harmonitzant-los amb els europeus; entre d’altres coses proposa uns horaris laborals de 9 a 5, a les 6 a tot estirar, dinar més aviat i en menys temps, sopar més aviat i desplaçar el “prime time” televisiu en horari "Champions" per, naturalment, anar a dormir més d’hora per llevar-nos prou descansats d’hora ben d’hora!

Precisament aquesta setmana, del 15 al 21 de setembre, es celebra la Setmana dels Horaris, un esdeveniment que aplega una sèrie d’activitats que tenen per objectiu oferir un espai de reflexió i proposta d’alternatives amb la participació de la ciutadania, l’administració i les empreses.

L’eslògan "ara és l’hora" de la reforma horària va ser anterior al de la “V”, de fet l’ANC i Òmnium van demanar permís per fer-ne ús; seria una llàstima que ara aquest eslògan quedés eclipsat fins el 9N. Sigui o no independent Catalunya també necessita ajustar els horaris: ara és l’hora, també, de la reforma horària!

Article publicat a la Revista Mirall el 16 de setembre de 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada