dijous, 12 de juny del 2014

Per un país de tots, decidim escola catalana! #somescola14J


En un país normal l'educació hauria de ser la nineta dels ulls de les polítiques; en un país normal la millor manera d'invertir en futur és invertir en educació!

Un país normal hauria de ser aquell que es preocupa pel seu futur en la mesura que es preocupa, i vetlla, pel futur dels seus ciutadans... i quina preocupació més noble que oferir-los una bona educació i de qualitat!

A l'escola catalana ja fa temps que li ha pujat la mosca el nas perquè, d'un temps ençà, les retallades d'aquí i d'allà no fan més que posar en risc la seva qualitat. Però no només de retallades es queixa l'escola catalana, també dels constants atacs que rep el català, la nostra llengua, per part del govern de l'estat espanyol dins l'àmbit escolar.

Sembla que el català els faci nosa, com en èpoques passades en que, amb la força de la imposició de les dictadures, es va voler aniquilar... I no veuen, o encara pitjor, no volen veure ni es creuen, o encara pitjor, no es volen creure que la immersió lingüística no posa en risc el coneixement del castellà ni d'altres llengües, ans al contrari...

En el fons els molesta la nostra diversitat cultural i lingüística, els fa nosa i li volen passar el ribot per llimar-la, aprimar-la, eliminar-la...

Però nosaltres, que estimem la nostra llengua perquè és amb la que diem "t'estimo", la defensarem no només perquè sigui nostra, sinó perquè com ja deia fa anys "la Norma", el català és cosa de tots!

I com que l'estimem, com que és cosa de tots, com que és un element d'integració, volem el català a l'escola, perquè "per un país de tots, decidim escola catalana!"



El proper dissabte 14 de juny, nosaltres també serem a la cercavila!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada