dijous, 28 de novembre del 2013

Els 6.324,05 € són el de menys!


6.324,05 € és l'import d'una subvenció que ha perdut l'Ajuntament de Sarrià de Ter.
6.324,05 € és la quantitat que el Fons de Cooperació Cultural 2012 de la Diputació de Girona preveia destinar a Sarrià de Ter per al foment de la lectura i la dinamització cultural a les biblioteques de titularitat municipal o a la difusió artística i musical.

Al seu dia l'Ajuntament de Sarrià de Ter va sol·licitar la subvenció i la Diputació de Girona, seguint les directrius de les bases de la convocatòria, va fer efectiu el primer pagament de la subvenció, per valor de la meitat del total previst.

Aquest primer pagament no es va justificar dins el termini establert i la Diputació de Girona, al desembre de l'any passat, va fer un requeriment a l'Ajuntament de Sarrià de Ter, requeriment que no va tenir resposta per part del govern municipal. La no resposta va comportar la pèrdua de la subvenció, naturalment amb l'obligació de retornar l'avançament que l'ens provincial havia fet a l'Ajuntament.

Sap greu que tenint l'oportunitat de disposar de diners per a dinamitzar la cultura aquests es perdin, però en aquest cas més greu és el que consta a l'expedient de la subvenció, en el que s'atribueix la no justificació ni la resposta al posterior requeriment a “problemes de coordinació interns” de l'Ajuntament de Sarrià de Ter.

Aquesta va ser una qüestió que vaig preguntar i demanar explicacions al govern municipal al Ple de l'Ajuntament de Sarrià de Ter del 26 de novembre de 2013. La resposta per part del govern va ser sincera, reconeixent tan la pèrdua com els "problemes interns".

Al Ple no vaig voler insistir més sobre aquests problemes interns, tampoc vull entrar-hi ara i aquí. Tan sols confio que aquests "problemes de coordinació interns" es resolguin positivament en benefici no només del bon funcionament de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, sinó també per no perdre oportunitats com aquesta.

En aquest cas el de menys són els 6.324,05 €.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada