divendres, 8 de juny del 2012

#TW1semana i @fgrau a la @bibemiliaxargay de #SarriadeTer

Francesc Grau signant el meu exemplar del llibre "Twitter en 1 semana". Foto: Roger Casero
El títol d'aquest apunt està "Twitteritzat", ho reconec; el títol correcte seria: "Twitter en 1 semana" i Francesc Grau a a Biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter.

Com aquest títol molts altres dels meu bloc també tenen algun element "Twitteritzat", bé sigui un "nick" (nom d'usuari) o "hashtag" (etiqueta), fet que és, possiblement una mala pràctica! I és que quan jo escric aquest títol l'escric pensant que, quan l'apunt es publiqui, també es publicarà, automàticament i de forma programada, una piulada al meu Twitter amb el títol de l'apunt i l'enllaç... També a Facebook...

Només amb el títol ja he destrossat una de les recomanacions que el passat dimecres 6 de juny d'enguany ens va regalar Francesc Grau a Sarrià de Ter, en la presentació del seu llibre "Twitter en 1 semana": sigues coherent en relació al medi on ets!

Més enllà d'aquesta qüestió, que meditaré amb el coixí, el que més em va agradar de la presentació del llibre d'en Francesc Grau és que va ser un diàleg entre ell i en Jordi Corominas, que el va acompanyar, i entre ells dos i el públic assistent. Si les xarxes socials en general, i Twitter en particular, són una conversa "glocal", també va ser-ho la presentació del llibre.

El camí a Twitter no es fa mai en solitari, tampoc l'inici; com em va fer recordar Francesc Grau, tots tenim un "padrí", algú que ens ha mostrat un camí i ens hi ha acompanyat; el seu, Eduard Bartlle, el meu, José Antonio Donaire!

Dins la conversa Jordi Corominas va parlar del número de seguidors, del vertigen que a vegades produeixen els números, tot i quel tan ell com el propi Francesc Grau van assenyalar que no ens hem d'obsessionar pel número de "followers" (seguidors) a Twitter, cal relativitzar-ho... tot i que els número de gent que et segueix i seguidors pot dir molt de tu...

Vam passar una bona estona xerrant i piulant sobre Twitter...

Twitter, més enllà d'un possible mètode per deixar de fumar, és una excel·lent eina social per estar informat i connectat amb la gent, tan a nivell personal com professional. I si bé és cert que són molts els manuals, també gratuïts, que corren per la xarxa sobre l'ús de Twitter, jo us recomano especialment la lectura del llibre "Twitter en 1 semana".

El llibre, de lectura àgil i comprensible, i que si no voleu no cal dilatar al llarg d'una setmana, és una bona guia no només per entendre l'eina, sinó, i sobretot, com fer-la servir i treure'n rendiment.

El llibre jo me'l vaig comprar i llegir tan bon punt es va publicar, a principis de novembre de 2011; ahir, finalment, en Francesc Grau me'l va dedicar!

Si Déu va fer el món en 7 dies, i encara li'n va sobrar un, no és missió impossible comprendre Twitter en 1 setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada