dijous, 12 d’abril del 2012

Juli Fernández pren el timó del socialisme gironí

Juli Fernández el dia que va ser escollir primer secretari del la Federació del PSC Comarques Gironines. Foto: Nerea Guisasola/ACN/GironaInfo.com
Veient la trajectòria, dibuixada a través dels darrers resultats electorals (Parlament, municipals i estatals), del la Federació del PSC de les comarques gironines hom podria pensar que, com el PSC a nivell nacional, el partit més aviat semblava una nau a la deriva.

Certament el rumb del socialisme català sembla haver perdut, els darrers temps, la brúixola en algunes qüestions clau del nostre País, fet que si algun socialisme se'n ressent especialment és el gironí.

El XII Congrés del PSC, celebrat a finals de l’any passat, va permetre al socialisme català recuperar la brúixola i començar a orientar de nou la nau cap a la “veu pròpia”, per bé que, com jo, molts preferíem el “grup propi”. En qualsevol cas la constitució de la nova executiva del “Nou PSC” de Pere Navarro marcava un calendari de treball a 4 anys vista, la primera etapa de les quals era la renovació de les executives de les federacions territorials.

Aquest procés a la demarcació de Girona no va ser una bassa d’oli, tampoc durant el Congrés de la Federació de les comarques gironines del PSC. La confrontació d’idees, de persones, de projectes, sempre positiva, sempre democràtica, va exigir, per part de tothom, l’ús de la fina cirurgia durant el procés congressual. Si hi havia vies d’aigua dins el partit (i n’hi ha, en forma de pèrdua de vots en múltiples direccions), el què calia era procurar tapar-les actuant en tots els fronts.

Existia el risc, penso jo, que el PSC sortís afeblit i dividit del congrés de les comarques gironines. Els resultats van ser, sorprenentment, molt ajustats, però Juli Fernández, el nou primer secretari, ja va demostrar, durant el mateix congrés, molta habilitat en la complexa tasca de dirigir el partit, en el procés de negociació d’elecció de la nova executiva.

Bregat en el món local, alcalde de Palafrugell i amb experiència parlamentària a Madrid, Juli Fernández pren ara el timó del socialisme gironí amb la ferma voluntat de redreçar el rumb social, ideològic, polític i electoral del PSC a les nostres comarques. Confio que ell, com la nova executiva que l’acompanya, sabrà interpretar bé els mapes, les marees i els vents per dur la nau socialista a bon port!

Article publicat a GironaInfo.com el passat dimarts 20 de març de 2012. El primer!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada