dijous, 17 de novembre del 2011

Triplet històric de ratafies de #SarriadeTer a la Festa de la #Ratafia! #30Ratafia

La cultura i tradició de les ratafiaires de Sarrià de Ter concentrades en un agraït glop de ratafia. Foto: Roger Casero
Les ratafies de la Teresa Salip, l'Engràcia Formiga i l'Assumpció Grimal, tres sarrianenques, han estat guardonades amb la Garrafa d'or, la Garrafa de plata i la Garrafa de bronze, respectivament, del 30è Concurs de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners.

A Sarrià de Ter hi ha una llarga, nombrosa i reconeguda tradició ratafiaire, impulsada sobretot per l'associació Dones Més que Mai de Sarrià de Dalt. De fet no és la primera vegada que una ratafia elaborada a Sarrià de Ter és guardonada amb algun dels primers premis al Concurs de la Ratafia de Santa Coloma; sense anar més lluny fa dos anys la Garrafa d'or se la va endur l'Assumpció Grimal, o l'any 2005 es va acaronar el triplet quan la Teresa Cos va obtenir la Garrafa d'or i en Damià Aguirre la de bronze, entre altres premis obtinguts aquests darrers anys...

Però enguany sí que el podi ha estat complert i les ratafies de Sarrià de Ter, les ratafiaries de Sarrià de Ter, han aconseguit un triplet històric! I és que aquesta estat un bon any! De les 10 ratafies finalistes, 5 eren de Sarrià de Ter!

A Sarrià de Ter cada vegada que una ratafia del nostre poble és guardonada al concurs comentem irònicament que algun dia es vetarà participar al Concurs de Ratafia ratafies provinents de Sarrià de Ter... Qui sap si l'any vinent, després d'aquest triplet, s'ho plantegen de debó!

En definitiva, i "fora conyes", moltes felicitats als i les ratafiaires de Sarrià de Ter, als que han obtingut premi i als que no!. Felicitats per seguir mantenint viva aquesta tradició popular que ens vincula a la terra, al territori, al País, i que ens permet gaudir d'un glop de ratafia sempre en bona companyia!

I és que la ratafia, com bé ens demostra el fotògraf sarrianenc Gerard Puigmal, és molt més que un aiguardent adobat!

I finalment enhorabona a les premiades d'enguany (un triplet en la 30ena edició!) així com també enhorabona i moltes felicitats a la Confraria de la Ratafia pels 30 anys de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada