divendres, 25 de novembre del 2011

Avui a #SarriadeTer: espelmes, lectura del manifest #25N i "Te doy mis ojos"

Encesa d'espelmes a Sarrià de Ter del 25 de novembre de 2010. Foto: Roger Casero
Avui, 25 de novembre, a Sarrià de Ter commemorarem, un any més, el dia internacional per a l'eradicació de la violència contra les dones amb una encesa d'espelmes, la lectura del manifest unitari i un cinefòrum amb la pel·lícula d'Icíar Bollaín "Te doy mis ojos". Aquest n'és un dels fragments més interessants, potser no el més dramàtic i tens, però sí  que és una escena molt revel·ladora...



L'encesa d'espelmes es farà a les 8 del vespre davant l'Ajuntament de Sarrià de Ter, així com la lectura del manifest, i el cinefòrum es farà a la Sala gran de l'edifici El Coro.

El dia internacional per a l'eradicació de la violència contra les dones és un dia per a denunciar, tal i com defensa Dones en xarxa: "No és utòpic pensar en una societat en la que cap dona hagi de perdre la vida"!

Però avui, aquests dies, també pot haver-hi espai per a la reivindicació de la necessitat de seguir fent polítiques públiques per a l'eradicació de la violència contra les dones, tal i com dies enrere va manifestar dies enrere Dones en xarxa: “És un error substituir el Programa contra la Violència Masclista per un Pla genèric contra la violència de gènere".

Avui és un dia per a la denúncia, per a la reivindicació i, naturalment, també per a la sensibilització. I un dia per a recordar algunes coses bàsiques:

  • la violència contra les dones no és un problema de les dones, sinó de qui la genera, dels homes, i la responsabilitat de fer-hi front és de tothom, homes i dones, de la societat en general.
  • la violència contra les dones no fa només víctimes a les dones, també al seu entorn i, en especial, als infants i familiars més propers



No us salteu els senyals!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada