dijous, 1 de setembre del 2011

Menú infantil, concert adult: Andrea Motis al #Gastromusical11 del @MoliEscala, amb #MinutsMusicals!

Canelons Andreini del Molí de l'Escala. Foto: Roger Casero
Canelons Andreini, rap arrebossat amb cigrons i pa amb xocolata. Aquest era el menú "infantil" que Jordi Jacas, del restaurant El Molí de l'Escala, va preparar en honor, i homenatge, a la joveníssima músic i cantant Andrea Motis per una nova sessió del 5è Gastromusical, el passat dimecres 24 d'agost.

I el menú, sorprenent, boníssim, va ser l'únic infantil de la vetllada... Joan Chamorro & Andrea Motis Grup van satisfer, amb el seu concert, un públic tip i entregat, diposat a gaudir de bona música, després de gaudir d'un deliciós sopar. El plat fort, però, es va servir a l'escenari...

La joventut d'Andrea Motis era una anècdota més, potser sí, l'anècdota, però te n'oblidaves si tancaves els ulls, doncs el què escoltaves era, és, una instrumentista (saxo i trompeta) i cantant madura amb un domini de la veu, com va ressaltar la Sira, que en qüestions musicals  i afinístiques hi entés molt més que jo, extraordinari.

El pes de la relació amb el públic i la presentació de les cançons el va portar en tot moment Joan Chamorro, "padrí" musical de la criatura i músic, sens dubte, amb tan talent com ofici! És com si Chamorro li digués a Andrea Motis: tu només preocupa't de la música!...

I a fe que se'n va preocupar, de la música! Joan Chamorro, Andrea Motis i Josep Traver van ser musicalment molt generosos, sense regatejar bisos, ans al contrari, perquè triar entre dues cançons si es poden fer ambdues!... Van sonar clàssics com "My baby just cares for me" (Nina Simone) i, com va presentar Joan Chamorro, "petite fleur canta petite fleur" (Sidney Bechet), interpretació amb la que Andrea Motis, reencarnada en Sidney Bechet segons Chamorro, es va endur la primera gran ovació de la vetllada; i la segona amb "Gerogia on my mind" (Ray Charles)... Ens va encandilar amb "Halleluja" (Leonard Cohen) i Joan Chamorro va fer gala, novament, del seu ofici i domini de l'escena presentant els bisos: "no tenim paraules per agraïr aquests aplaudiments però sí més cançons!" Genial!

Com la crònica de Dani Chicano al diari El Punt Avui (Pa amb xocolata i jazz), va ser un concert dolç, que no ensucrat!... Una cita amb la bona música i la bona gastronomia... un concert madur amb un menú infantil!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada