divendres, 6 de maig del 2011

La nostra acció municipal, al servei del poble, al servei de #SarriadeTer

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Sarrià de Ter (2007-2011)

1. Era aquest el canvi que s’esperava amb el nou govern?
2. Llum i ombres del govern municipal
3. Els errors en les grans obres i infraestructures
4. La planificació municipal, una assignatura pendent
5. La nostra acció municipal, al servei del poble

Seguint amb els 5 elements per al balanç del mandat municipal 2007-2011, article que, a mode de balanç, vaig publicar al  número 75 de la revista Parlem de Sarrià. avui publico cinquè i darrer capítol:

La nostra acció municipal, al servei del poble

En el discurs que vaig fer en el primer Ple municipal de constitució del nou Ajuntament, el ja llunyà 16 de juny de 2007, expressava quines serien les línies mestres de la nostra acció municipal:

“Serem propositius, treballant des de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, amb el nostre nou paper fora del govern, per fer realitat, també, algun dels nostres projectes. Naturalment hi haurà qüestions que possiblement no compartirem amb l’equip de govern, de manera que també mantindrem una actitud de debat crític i constructiu, de confrontació d’idees i projectes. Hi ha d’altra banda, qüestions que han estat iniciades des del nostre grup, en la tasca de govern que hem tingut fins ara, que seguiran i es culminaran els propers mesos i anys, qüestions sobre les quals en farem seguiment i, en la mesura en què els grups del govern ho desitgin, hi seguirem aportant les nostres idees i col·laboració”.

Hem procurat ser fidels a aquest compromís, hem procurat ser crítics i constructius, sempre en benefici de Sarrià de Ter i de vostès, veïns i veïnes:

Hem fet costat al govern quan han desenvolupat projectes que nosaltres havíem iniciat (per exemple nova biblioteca o Campus de Ciències de la Salut), o bé que hem compartit, aportant amb el nostre suport el consens dels tres grups municipals.

Són moltes les qüestions que hem proposat al llarg d’aquest mandat (per exemple la bonificació taxa escombraries per ús de la deixalleria), tot i que la majoria no han rebut el suport del govern.

Ens hem mostrat crítics amb l’acció del govern quan hem considerat que aquesta no prioritzava Sarrià de Ter (per exemple amb la cessió per al Centre de Visitants), o bé quan d’una manera clara i manifesta el govern ha comès errors en la seva gestió municipal (per exemple quan va presentar el pressupost 2010 sense la partida del Centre Cívic de la Cooperativa).

Hem estat insistents en el seguiment de la tasca de govern, especialment pel que fa a l’atenció i obligacions vers els veïns i veïnes (per exemple la proposta i exigència de pagament de les bonificacions del casal d’estiu a les famílies que hi tenien dret).

Però no ens correspon a nosaltres, sinó a vostès, sarrianenques i sarrianencs, jutjar i valorar la nostra feina, també la dels grups que han format el govern municipal, al llarg d’aquest mandat.

El PSC de Sarrià de Ter hem tingut, tenim i sempre tindrem vocació de govern. Som ara, serem a les properes eleccions municipals del maig de 2011, alternativa de govern, l’alternativa del govern actual.

Ara la pregunta ja no és què hauríem pogut fer el PSC si haguéssim estat al govern durant aquest mandat... ara la pregunta a la qual procurarem donar resposta els propers mesos és què farem el PSC durant els propers 4 anys si governem a Sarrià de Ter...

La resposta, la decisió, estarà, com sempre, a les seves mans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada