divendres, 19 de novembre del 2010

Campanyes dins la campanya: 1 error, 2 encerts i #votaresunplaer


Hi ha moltes formes de fer-ho. Tu esculls la teva! from joventutsocialista on Vimeo.

En la recerca de l'impacte en els mitjans i/o en la ciutadania en els períodes electorals la creativitat s'activa per, paral·lelament a la campanya més seriosa i de "target" més generalista, elaborar missatges que arribin a "targets" d'electors més específics i segmentats.

D'entre els diferents impactes que es llencen en precampanya o campanya (tanques, imatges, vídeos, frases, conceptes...) n'hi ha d'originals, de divertides, d'encertades i, també, de desafortunades.

Com que parlar dels altres partits seria lleig (i algú pensaria que fins i tot tendenciós) parlaré del meu, del PSC:

Personalment no m'agrada aquest vídeo que, com a acompanyament a la pancarta "Artur Mas de lo mismo" van fer la JSC:


Personalment, insisteixo, ho trobo innecessari; aquest no és l'estil de campanya que m'agrada...

Però en canvi sí que em va agradar, també de la JSC, la campanya "L'Increïble Home Normal" o, com vaig expresssar dies enrere, em va encantar la iniciativa de Joan Ramon Bernabé de demanar el vot socialista tot cantant!.

El darrer impacte del PSC, bé, més aviat de la JSC, ha estat el vídeo de la campanya "Votar és un plaer".



Bé, confessant que per més satisfacció em faci anar a votar, sense arribar, ni de bon tros, al llindar d'aquesta joveneta, del vídeo m'agrada que es posi de manifest que votar és, efectivament, un plaer: o no és un plaer, a més d'un dret i d'una responsabilitat, votar per decidir el futur del nostre País?

I per cert, em sembla molt encertat l'article El sexe de les dones no implica sexisme de la Lourdes Muños Santamaría rebatent algunes crítiques sobre aquest vídeo:
(fragment) "Aquest és un vídeo en que una dona és subjecte actiu i protagonista del seu propi plaer. Es mostra una dona sense complexos que gaudeix i trenca un discurs i unes imatges de les dones on el sexe i, sobretot, el plaer de les dones estava amagat."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada