diumenge, 8 de març del 2009

Hi havia una vegada... un munt de contes

De Hi havia una vegada... un munt de contes.

Hi havia una vegada... un munt de contes és l'exposició del CEIP Montserrat a les VII Jornades de la dona treballadora de Sarrià de Ter.

Com cada any l'escola Montserrat participa a les Jornades de la dona treballadora amb una exposició de murals a partir del treball fet a l'aula. Aquest és el comunicat que va fer l'escola sobre l'exposició:

“Hi havia una vegada... un munt de contes”, l'exposició del CEIP Montserrat a les VII Jornades de la dona treballadora de Sarrià de Ter

L'exposició, que s'inaugura aquest divendres a la tarda, es pot veure al Centre Cívic la Cooperativa fins a finals de mes

Com cada any el CEIP Montserrat participa a les jornades de la dona de Sarrià de Ter amb una exposició de murals realitzats pels alumnes de l'escola. Enguany l'exposició s'ha fet en base a l'anàlisi, en clau de gènere, de la transmissió dels rols masculí i femení a través de diferents contes tradicionals i actuals d'arreu del món.

En especial els alumnes han observat la imatge que projecten els principals personatges femení i masculí, tan pel que fa al seu caràcter com a la seu aspecte físic, així com el paper que juga cada personatge, el gènere dels personatges bons/dolents i imaginant l'evolució dels personatges més enllà del conte.

Una de les reflexions del treball dels alumnes i mestres de l'escola és que no tots els contes actuals donen la volta, capgiren, els rols de gènere tradicionals, ni tots els contes tradicionals atorguen un paper submís, innocent i ingenu als personatges femenins.

Aquest treball ha permès prendre consciència dels diferents tipus de comportament i actituds, afavorir l'empatia i cercar alternatives.

D'altra banda el CEIP Montserrat i l'AMPA han elaborat un audiovisual on diferents alumnes de l'escola analitzen alguns contes tradicionals en clau de gènere. L'audiovisual, titulat “Hi havia una vegada... els contes als ulls dels infants”, es projectarà aquest divendres a la tarda després de les inauguració de l'exposició, a partir de les 18 h.

L'Exposició és una delícia!. Els murals tenen un munt de detalls que convé observar. Aquests en són alguns.

Els alumnes de P4 A, sobre el conte La princesa més fina del món han escrit, en boca dels personatges:

De Hi havia una vegada... un munt de contes.

"Busco una dona que sigui ideal. Necessito una princesa sense defectes"


De Hi havia una vegada... un munt de contes.

"Sóc una princesa fina i refinada. El príncep diu que sóc perfecta i jo m'ho crec"

O sobre el conte de la Ventafocs els alumnes de 3r A han escrit:

De Hi havia una vegada... un munt de contes.

"No totes les guapes són bones, ni les lletges dolentes. Les noies també prenen la iniciativa. No tots els nois són forts valents i guapos"

Aquesta és una selecció d'imatges de l'exposició elaborada pels alumnes del CEIP Montserrat, que es pot veure al Centre Cívic la Cooperativa de Sarrià de Ter fins a finals de mes.



D'altra banda al Centre Cívic la Cooperativa també hi ha uns murals de l'Escola Bressol Municipal Confetti sobre el conte de la Rateta que escombrava l'escaleta... però d'aquest conte ja en parlarem una altra estona...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada