diumenge, 5 d’octubre del 2008

Proposta del PSC de campanya de prevenció de robatoris a Sarrià de Ter

El passat mes de gener el PSC de Sarrià de Ter vam proposar que el govern municipal publiqués els consells de seguretat i prevenció de robatoris: Proposta de difusió de consells de seguretat als domicilis i establiments.

Al mes de juny des de l'àrea de la gent gran i la policia local es van organitzar dues xerrades informatives sobre seguretat. Fa pocs dies es van produir a Sarrià de Ter diversos incidents de robatoris io intents... En un d'ells un veí es va trobar amb un lladre dins casa seva: el va intentar retenir... però el lladre el va amenaçar i va acabar marxant... davant aquestes situacions, fer-se l'heroi és més aviat desaconsellable... val més salvar la pell!. Va ser, sens dubte, una situació, una vivència anguniosa...

Valorant-les molt positivament les dues xerrades que es van fer però entenent aquestes xerrades com un fet puntual, des del PSC de Sarrià de Ter vam proposar, al darrer Ple municipal a finals de setembre, que es faci una campanya informativa sobre prevenció de robatoris i consells de seguretat.


Per Roger Casero, portaveu socialista, “davant els darrers robatoris a diversos habitatges de Sarrià de Ter cal una resposta de l´Ajuntament, donant elements de seguretat i tranquil·litat als veïns i veïnes.”

El PSC de Sarrià de Ter proposarà al proper Ple municipal que l´Ajuntament de Sarrià de Ter faci una campanya informativa sobre consells de seguretat i informació sobre prevenció de robatoris. Per Roger Casero “davant els darrers incidents de Sarrià de Ter i l´increment general de denúncies per intents de robatoris i robatoris, cal que des de l´Ajuntament donem elements de seguretat i tranquil·litat als veïns i veïnes.” El Ple es celebrarà aquest proper dimarts 30 de setembre.

Pel PSC la campanya consistiria en la publicació de consells de seguretat i prevenció de robatoris i en l´organització d´una sèrie de xerrades informatives a tots els barris de Sarrià de Ter. Segons Casero “els consells de seguretat es podrien editar en format de tríptic o bé es podrien publicar al butlletí d´informació municipal Sarrià Actiu, així com a la revista d´informació local Parlem de Sarrià.”

El grup socialista considera que, sense ser alarmistes, és necessari que des de l´Ajuntament, i més concretament des de la Policia Local, es reforci la tasca d´informació i sensibilització als veïns i veïnes sobre mesures de seguretat a les llars i comunitats de veïns. En aquest sentit el PSC proposa que s´organitzin xerrades informatives als barris. Per Roger Casero “les xerrades s´haurien de convocar conjuntament amb les associacions de veïns comptant també amb les comunitats de veïns de cada barri.”

El PSC de Sarrià de Ter proposarà que es convoqui una reunió amb representants de les associacions de veïns del poble, els grups municipals i el Cap de la Policia Local de Sarrià de Ter per planificar la campanya informativa.

Pel PSC també caldria fer, paral·lelament, una campanya específica d´informació sobre consells de seguretat i prevenció de robatoris als comerços i botigues de Sarrià de Ter.



El Diari de Girona va recollir la nostra proposta amb aquest titular: El PSC demana fer campanya per prevenir els robatoris

En aquest sentit, i després de la nostra proposta al Ple, celebro, celebrem des del PSC de Sarrià de Ter, que la regidoria de seguretat ciutadana faci noves xerrades i es coordini amb les associacions de veïns, alhora que activin de nou el patrullatge nocturns, com ja havien fet mesos enrere, tal i com han recollit aquests dies els diaris locals amb aquests titulars:

Diari de Girona: Sarrià farà patrullar els agents durant la nit arran de l'augment de robatoris
El Punt: L'ajuntament de Sarrià de Ter extrema les mesures policials per evitar robatoris

Per això serveix, també, la nostra feina, la feina del grup municipal del PSC de Sarrià de Ter: estem a l'oposició, d'aord, però som una oposició constructiva que treballem amb i pels sarrianencs i sarrianenques des de l'Ajuntament, encara que no des del govern...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada