divendres, 29 d’agost del 2008

Flaire de Festa Major a Sarrià de Ter

Sarrià de Ter comença a flairar la Festa Major, que s'iniciarà el proper dimecres 3 de setembre i s'allargarà fins la Diada Nacional de Catalunya, el dijous 11 de setembre, essent una de les novetats que, malgrat durar igualment força dies, com en les edicions anteriors, només hi ha un cap de setmana de Festa Major, per bé que es juga amb el festiu de la Diada.

Poc a poc el poble, els barris, els carrers i els balcons s'aniran engalanat amb la senyera i amb els ja tradicionals espantaocells, activitat que organitza l'AAVV de Sarrià de Dalt.

El tret de sortida serà el Pregó de la Festa Major, a càrrec del GERD, i es tancarà la Festa Major amb la IV baixada de carretons de Sarrià de Dalt. Entremig, entre d'altres activitats, s'haurà fet el concert jove (ara nit de barraques) amb els Gossos, els Plouen Catximbes, qui van gravar un vídeo-clip a Sarrià de Ter, i el grup ocal Fin de Mes; també haurem gaudit amb el sopar espectacle (que des de l'any passat és un sopar popular. i no de gala, però igualment molt bo, organitzat per l'AAVV de La Rasa, i les activitats clàssiques de la Festa Major com la Festa de l'Escuma (organitzada per l'AAVV del Pla de l'Horta i el patronat de Pares de Família - Mijac) i la IV trobada de plaques de cava, l'arrossada popular, les sardanes i el concert de Festa Major a càrrec de l'Orquestra Internacional Maravella, el dissabte.



El diumenge al matí les famílies haurem de triar, o dividir-nos, entre la XXI Trobada de Gegants de Sarrià de Ter, organitzada pels Amics dels Gegants de Sarrià de Ter, i/o la XVI Passejada en bicicleta, organitzada per les AAVV de La Rasa i de Sarrià de Dalt, per coincidir després a l'animació infantil al migdia i l'actuació de l'Esbart Dansaire de Fontcoberta i el Ball de Gitanes de Rubí a la tarda.

Per anar finalitzant la Festa Major el dimecres 10 de setembre al vespre hi haurà una Festa Solidària, de presentació a Sarrià de Ter del projecte "Apadrina un somriure" de l'entitat GERDD, amb sopar solidari inclòs, i la Festa Major es clourà el diumenge amb els actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, amb trabucaires i sardanes al Pla de l'Horta i l'acte institucional amb una xerrada del catedràtic del departament d'Història de la UdG Josep Ma Nolla, tancant la Festa Major d'enguany la baixada de carretons de Sarrià de Dalt a la tarda.

I moltes més són les activitats de la Festa Major de Sarrià de Ter, de manera que com cada any, a principis de setembre Sarrià de Ter s'engalana i, com diuen a Sant Feliu de Guíxols, s'enfira!..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada