dilluns, 16 de juny del 2008

Avui fa un any... es formava un nou consistori...

Avui fa un any, el dissabte 16 de juny de 2007, es constituïen la majoria d'ajuntaments, entre ells el de Sarrià de Ter. Abans de fer balanç és interessant veure sobre què hem de fer balanç, sobre quins compromisos; per això he penso que cal recuperar el discurs que, com a portaveu del PSC de Sarrià de Ter, vaig fer el dia de constitució del nou consistori, bo i sabent que aquell dia el nostre grup afrontava una nova responsabilitat, ser el grup a l'oposició, amb un nou paper, ser l'alternativa, i un nou repte, mantenir la vocació de govern, mantenint-nos al servei dels veïns i veïnes i tenint, en el nostre programa electoral, el nostre principal full de ruta.

D'aquell discurs en vam extreure una síntesi, que a nivell de titular diu: "Serem, a partir d´avui, l´alternativa al nou govern. Així és com entenem el nostre nou paper, doncs som gent amb vocació de govern i ens sentim alternativa, no oposició".

Així és com, al llarg d'aquest primer any de feina, hem entès la nostra tasca municipal, però ja tindrem ocasió, els propers dies, de fer balanç de la nosyra feina. Avui, ara, repassem què deiem un dia com avui, amb la sala de plena plena de gom a gom...

Benvolguts companys,

siguin les nostres primeres paraules, les del grup municipal del PSC a l´Ajuntament de Sarrià de Ter, de benvinguda al nostre poble a la Núria Pòrtulas. Tal i com vam manifestar en la moció aprovada per l´Ajuntament, seguim demanant el respecte per la seva presumpció d´innocència i la clarificació justa del seu cas de manera definitiva.Avui, però, la notícia és que Sarrià de Ter té un consistori i un nou alcalde.

Des del nostre grup volem felicitar a tots els càrrecs electes que avui hem pres possessió del càrrec i, en especial, volem felicitar el Sr. Roger Torrent, qui des d´avui és l´Alcalde del nostre poble.

Ahir, divendres 15 de juny, es va celebrar el 30è aniversari de les primeres eleccions democràtiques després de la dictadura; d´aquí a dos anys, l´any 2009, es celebrarà el 30è aniversari de les primeres eleccions municipals, per bé que a Sarrià de Ter l´any vinent, el 2008, podrem celebrar el 25è aniversari de la recuperació de la nostra independència i de la nostra institució més important: l´Ajuntament. La nostra, doncs, és una democràcia plenament consolidada, però segurament encara jove; una democràcia que des de la política, i en especial des del món local, hem de contribuir a fer madurar.

La conjuntura política de Sarrià de Ter ens brinda, fruit del resultat de les eleccions i de la resolució definitiva del pacte de govern posterior, una gran oportunitat per fer madurar la nostra democràcia, dins l´àmbit de les nostres responsabilitats, en el nostre poble, Sarrià de Ter. Ara es produeix l´alternança en el govern municipal, de manera que el grup municipal que fins ara havia governat, el nostre grup, treballarem per Sarrià de Ter sense estar al govern, i els grups que fins ara havien estat a la oposició formaran el futur govern de l´Ajuntament de Sarrià de Ter.

Des del PSC de Sarrià de Ter acceptem i respectem l´alternança que enguany es produeix, confiant que ens oferirà la possibilitat de fer madurar la política municipal al nostre poble. Els propers seran, sens dubte, uns anys d´aprenentatge no només per nosaltres, treballant per Sarrià de Ter fora del govern, sinó també i especialment pels dos grups que formaran el nou govern. Tenim, doncs, tots els regidors, en tant que representants del poble de Sarrià de Ter, dels veïns i veïnes, molta feina per endavant.

Aquest nou escenari varia les perspectives des de les quals treballarem els diferents grups municipals i ens donarà, al grup del PSC, un nou paper que fins ara no havíem tingut: serem, a partir d´avui, l´alternativa al nou govern. Així és com entenem el nostre nou paper, doncs som gent amb vocació de govern i ens sentim alternativa, no oposició.



El grup del PSC no ens sentim oposició, no ens oposem ni al nou govern ni al nou Alcalde escollits; acceptem i respectem la nova configuració, però més que oposar-nos-hi, no la compartim. És evident, doncs, que el nostre grup desitjava un govern i un alcalde diferents, com possiblement també un programa de govern diferent del què es desenvoluparà els propers anys.

Aquest no és només el nostre desig, també ho és el de tots els veïns i veïnes que ens han fet confiança, als quals volem agrair-los, ara i aquí, públicament, el seu suport i recolzament. És precisament aquesta força, la força del suport que hem obtingut, la que fa que la nostra tasca els propers anys no la definim amb el concepte d´oposició.

Nosaltres ens vam presentar a les eleccions amb un programa de govern, i aquest serà el nostre principal full de ruta. Moltes de les nostre propostes són coincidents o semblants a les que proposaven els dos altres grups, de manera que, estic convençut, podrem treballar conjuntament amb el govern per fer-les realitat. Hi ha també algunes de les nostres propostes que, malgrat pertànyer només al nostre programa, pensem la seva aprovació pot suposar un benefici pel nostre poble.

Serem, doncs, propositius, treballant des de l´Ajuntament de Sarrià de Ter, amb el nostre nou paper fora del govern, per fer realitat, també, algun dels nostres projectes. Naturalment hi haurà qüestions que possiblement no compartirem amb l´equip de govern, de manera que també mantindrem una actitud de debat crític i constructiu, de confrontació d´idees i projectes. Hi ha d´altra banda, qüestions que han estat iniciades des del nostre grup, en la tasca de govern que hem tingut fins ara, que seguiran i es culminaran els propers mesos i anys, qüestions sobre les quals en farem seguiment i, en la mesura en què els grups del govern ho desitgin, hi seguirem aportant les nostres idees i col•laboració.

Des del PSC de Sarrià de Ter ens mostrem oberts a col•laborar amb el nou govern de l´Ajuntament de Sarrià de Ter, pel què ens posem a disposició del nou Alcalde i dels futurs regidors delegats per tot allò que necessitin de nosaltres: tenim experiència al govern i coneixement de les àrees i les polítiques de Sarrià de Ter.També ens posem a disposició dels veïnes i veïnes i les entitats de Sarrià de Ter, estem oberts per conèixer i compartir els seus desitjos i preocupacions, mantenint un contacte permanent per seguir treballant per Sarrià de Ter.

Finalment des del nostre grup volem fer un reconeixement públic d´agraïment per la feina feta pels companys que a partir d´avui deixen la seva tasca a l´Ajuntament: els regidors Àngel Mesas i Joaquim Massegú i l´Alcalde Nicolás Pichardo.



Som la Iolanda, la Loli, l´Assumpció i en Roger, el grup municipal del PSC a l´Ajuntament de Sarrià de Ter. Som gent de Sarrià de Ter que seguirem treballant des de l´Ajuntament amb compromís i dedicació per seguir fent del nostre poble un bon lloc per viure.

Moltes gràcies i felicitats a tots els regidors i regidores.

Sarrià de Ter, a 16 de juny de 2007


Un any de feina, de molta feina, però sabem que encara no suficient... un any després per mirar, sobretot, endavant, més que no pas enrera i, sobretot, per mirar i treballar pel present...

Diuen que a l'oposició fa fred... però nosaltres trobem l'escalf de moltes persones, veïnes i veïns, que ens esperonen i recolzen en la nostra feina, persones que desitgen que més aviat que tard, el progressisme i les polítiques de l'esquerra tornin a Sarrià de Ter, persones que troben a faltar una major profunditat en els temes, una manera de fer i entendre la política més propera, menys de disseny, més real...

Jo sempre dic el mateix: la nostra tasca fora del govern és igualment molt productiva... i amb el temps encara s'anirà veient més...
Avui fa un any, com el dia de les eleccions, teniem la sensació de perdre quelcom; avui la sensació que trenim és que hi guanyem: en experiència, en paciència, en proposta, en definició, en comunicació, en anàlisi i, naturalment, en visió, missió i planificació.
---------------------------------

pd1: l'anècdota de la constitució del nou consitori va ser el lapse que va tenir el president de la mesa d'edat, Lluís Aymerich, quan després de les votacions per a l'elecció de l'alcalde, amb 4 vots per mi, Roger Casero, i 7 pel candidat d'ERC, Roger Torrent, va proclamar com a alcalde de Sarrià de Ter a Roger Casero!... potseriorment s'han succeït algunes confusions més...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada