divendres, 23 de maig del 2008

Marta Aymerich, una sarrianenca a la nova Facultat de Medicina

He sentit una gran alegria a l'assabentar-me que la sarrianenca Marta Aymerich serà, a partir del proper dilluns, la directora executiva de la Facultat de Medicina de la UdG.

El primer pensament que he tingut és la importància, per part de les persones que han d'impulsar-los, d'estimar els projectes; estimar vol dir sentir-los propis, viure'ls professionalment, naturalment, però amb aquell valor afegit que suposa una vinculació major...

Però la importància del nomenament de la Marta Aymerich és la seva capacitat tècnica i professional, sobradament demostrada aquests darrers anys.
Amb la Marta Aymerich la nova Facultat de Medicina va prenent forma, després dels nomenaments anteriors de Carles Abellà, com a coordinador d'estudis i de Ramon Brugada com a degà.

La Facultat de Medicina és el gran proper projecte de la UdG, un projecte íntimament lligat a Sarrià de Ter pel seu futur emplaçament, fet que suposarà un esdeveniment importantíssim al nostre poble, amb la inclusió del campus de Sarrià de Ter al mapa universitari gironí.

Ahir els dos diaris gironins recollien la notícia:

Marta Aymerich és la directora executiva de la facultat de medicina de la UdG

Vol crear un ens que aglutini la universitat, el Trueta i l'institut d'investigació biomèdica

Tapi Carreras, Girona.
La facultat de medicina de la Universitat de Girona (UdG) ja comença a caminar amb les classes al proper curs a Montilivi i amb el nomenament d'alguns càrrecs. La sarrianenca Marta Aymerich i Martínez ha estat escollida per ser la directora executiva de la facultat.Aymerich, col·laboradora de Diari de Girona, ja començarà en breu les primeres tasques en el nou càrrec amb l'objectiu de crear un organisme que aglutini les tres institucions que giraran al voltant de la facultat: la Universitat de Girona, l'hospital Josep Trueta i l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona. Aquest ens hauria de coordinar els tres organismes per anar sempre cap a una mateixa direcció i , per exemple, fer compatible que els professors, puguin seguir treballant a l'hospital i investigant a l'Institut. La nova directora executiva de la facultat de medicina és doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 2000). Té un màster en Avaluació i Gestió de Serveis Sanitaris per la UAB (2001) i un altre de salut pública per la Universitat de Harvard (1999). També té un diploma de Postgrau en Política Social per la UAB (1995). Ha treballat com a metgessa generalista (1993-95) i com a investigadora de la Unitat de Recerca en Serveis Sanitaris de l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica(1999-2000). Ha ocupat la Vicesecretaria de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears (1997-2002).
Fins ara era la directora de l'Agència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques, una empresa pública del Servei Català de la Salut, on ha desenvolupat la seva carrera professional com a investigadora des de 1995. De l'any 2004 al 2006 va ocupar la Direcció general del Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT) de la Generalitat de Catalunya. Ha publicat diversos articles en revistes nacionals i internacionals i és autora de múltiples ponències i comunicacions relacionades amb l'avaluació i recerca en serveis sanitaris. És avaluadora de projectes de recerca de la Comissió Europea, de l'Agencia Nacional d'Avaluació i Prospectiva (ANEP) del Ministeri de Ciència i Innovació, del Fondo de Investigación Sanitaria (FIS) del Ministeri de Sanitat i de diverses organitzacions científiques. A més, ha estat professora en més de 50 cursos, especialment de postgrau però també de pregrau
.

El Punt

Marta Aymerich és la nova directora executiva de la Facultat de Medicina de la UdG

Té 39 anys, és de Sarrià i feia recerca en l'àmbit públic

EDUARD BATLLE.
GironaLa metgessa sarrianenca Marta Aymerich és la nova directora executiva de la Facultat de Medicina de la UdG i és el tercer càrrec directiu que es confirma després de Ramon Brugada, com a degà, i Carles Abellà, com a coordinador d'estudis. Aymerich s'incorpora a la UdG després d'haver ocupat diferents càrrecs i de potenciar la recerca en l'àrea de la salut pública.
Aymerich va agrair ahir la confiança de la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, en el seu nomenament per dur a terme una tasca que considera «molt especial, perquè és a Girona, i molt interessant, des del punt de vista professional». La metgessa sarrianenca tindrà el despatx al Parc Tecnològic de la Creueta i la seva esperança és aportar, a partir de dilluns, «idees i esforços per potenciar la recerca i el desenvolupament [el concepte R+D]». El seu càrrec anirà molt lligat al del degà, el cardiòleg Ramon Brugada, que s'ocuparà més de la direcció acadèmica, quan deixi el Canadà i arribi a la UdG.
«Sempre he treballat a Barcelona i no m'esperava que pogués tornar a casa», va afegir la nova responsable de la direcció estratègica de Medicina, que destaca que, tot i tenir dues ofertes més d'universitats catalanes, «ha prevalgut el repte de tornar a Girona». Resideix a Sarrià, té 39 anys i ve a la UdG després d'haver ocupat càrrecs com a directora de l'Agència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdica (AATRM) i del CIRIT (Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica). Sempre ha desenvolupat la recerca en l'àrea de salut pública a Barcelona i ara tindrà l'objectiu de projectar que la Universitat, l'hospital Josep Trueta i l'Institut de Recerca Biomèdica de Girona (IDIBGI) treballin coordinats i en xarxa, en els procés de la recerca dels professors i metges
.

Moltes felicitats Marta!.
----------------------------
pd1: ahir vaig tenir l'oportunitat, al sopar solidari de GERDD, de felicitar els seus pares, a la Maria Lluïsa, mestra de Sarrià de Ter durant molts anys, i en Lluís Aymerich, primer tinent d'alcalde de Sarrià de Ter.

pd2: la Marta és col·laboradora del Diari de Girona, on hi té una columna. Alguns articles que ha escrit són:

Fragment: Jo diria que amb aquesta ampliació és probable que l'Església Catòlica augmenti el nombre de pecadors, però no el nombre d'usuaris del confessionari. Més aviat al contrari. Si ara, diuen, es confessen habitualment el 60% dels catòlics pecadors (m'imagino que deu ser dels que van a missa, sobretot tenint en compte que no es coneix el cens de catòlics ja que ningú, tret dels conversos, no en fa una sol·licitud d'ingrés), aviat el percentatge es veurà reduït. Auguro que el nombre de pecadors serà major i els confessats els mateixos. Ai, no, que pecadors ho són tots els catòlics (per un moment, havia oblidat el catecisme). Per tant, és una qüestió d'acumular més o menys pecats a l'esquena i, en conseqüència, tenir una major o menor penitència.
Fragment: Dius que "ses coses no són fàcils per ningú dins aquest iglú tan descomunal, ple de calabruix, tanta llibertat, tanta magnitud" i jo penso que ets genial, que el que dius, malgrat pugui semblar paradoxal, és ple de sentit. I que hi poses música, molta música. Més que mai. Dius que és com bufar i fer ampolles ("coser i cantar" -com t'agrada dir) però jo no m'ho crec. Expressar alegria i malenconia, claror i foscor, complexitat i senzillesa tot d'un plegat no ha estat mai tasca fàcil i és per això que tens tanta requesta Antònia Font. "T'estim". T'ho dic perquè, com tu, "ja tenc una edat" però no podré dir-te mai que "redunden aquestes paraules damunt tot lo que hem fornicat". Tu sí que ho pots dir i a ritme de pop (reggae o vals, tant se val) reblat amb orquestra simfònica.

pd3: Marta Aymerich ha estat pregonera de Sarrià de Ter... aquesta qüestió, però, ja serà un altre post...
Continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada