dissabte, 24 de novembre del 2007

VI Conferència Nacional del PSC

Girona és, aquest cap de setmana, la capital del PSC!. Celebrem la VI Conferència Nacional del PSC, quelcom més que una trobada de socialistes: una trobada d'idees socialistes. Feia goig passejar-se avui per l'Auditori Palau de Congressos de Girona, un formigueig de cares conegudes, de companys i companyes de partit vinguts d'arreu del país per debatre i esmenar no una ni dues, sinó tres ponències de tres temes diferents però alhora, d'alguna manera, vinculats entre ells: infrastructures, habitatge i convivència.

M'agrada que el meu partit, al govern al nostre país, al govern a l'estat i al govern en molts municipis, no es perdi en debats essencialistes sinó que vagi a l'essència del debat, que es plantegi una reflexió i, sobretot, una projecció al futur dels temes candents i necessaris d'avui. Naturalment la Conferència Nacional té una estructura de funcionament pròpia, té una dinàmica participativa oberta ja fa dies, però precisament per la seva pròpia estructura, aquests temes han estat debatuts i esmenats a les agrupacions del PSC arreu del territori, al que jo anomeno, la nostra xarxa capil·lar.

Més de 800 delegats participen en la Conferència Nacional, més molts altres convidats. 3 ponències que es corresponen en les 3 comissions que debatran els 3 temes proposats, amb un total de més de 1.600 esmenes al document marc:

1.- Infrastructures per a Catalunya, amb 284 delegats i 594 esmenes al document marc

2.- Habitatge: un dret per tothom, amb 236 delegats i 347 esmenes al document marc

3.- Convivència: unes ciutats en canvi, amb 305 delegats i 692 esmenes al document marc

Aquestes xifres són la mostra de la importància del treball previ de les agrupacions, són la constant confirmació que el PSC és un partit viu i dinàmic que fomenta el debat i que, del debat que fomenta, projecta les polítiques després aplica quan governa.

M'ha agradat, avui, veure i escoltar la Carme Chacón (aquí la podeu llegir): és jove i és dona... sí, també és Ministra, però no és pas aquest el seu "valor afegit" per ser una excel·lent candidata. Carme Chacón sap que aquestes properes eleccions són importants per Espanya però vitals per a Catalunya: una victòria del PP només portaria a un greu retrocés en l'autogovern i en molts altres aspectes del nostre país: la llengua, l'educació, els serveis públics...

El més important de la VI Conferència Nacional del PSC serà el document que el plenari acabarà aprovant, després de tot el procés de debat i negociació d'esmenes. Llavors tindrem a les nostres mans, i al cabàs de les nostres responsabilitats, la projecció de les polítiques progressistes, d'esquerres, socialistes per Catalunya en matèria d'infrastructures, habitatge i convivència. Com ha vingut a dir Ernest Maragall, no només un document per la reflexió, un document d'acció política projectat al 2010.

Aquest cap de setmana a Girona el socialisme bull, treballa, fa xup-xup...



-----------------------

pd1: Joaquim Nadal relata, entre d'altres coses, la presentació del llibre d'en Guillem Terribas al seu article al Diari de Girona: Guillem, Pere, Joan, Josep, Jordi

pd2: la Pia Bosch ens recorda que el dia 20 va ser el dia internacional dels drets dels infants

pd3: poc a poc es fan fent interessants aportacions al fòrum del PSC de Sarrià de Ter una nova masculinitat per la igualtat. Si vols pots participar-hi i dir-hi la teva!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada