dijous, 29 de novembre del 2007

El lladre, l'alcalde i la premonició de les paraules

Podria semblar una faula, però no ho és. Podria semblar veritat... i sí, tan cert com que no és una faula... ni una faula ni un conte...

Ja havia comentat, dies enrere, els incidents que aquesta tardor s'han produït a Sarrià de Ter, petits furts i "gamberrades" que alguns veïns i veïnes, sense necessitat de ser políticament correctes, anomenen directament onada de robatoris.
Davant aquests fets des del PSC de Sarrià de Ter vam dir vàries coses, entre elles la proposta d'allargar l'horari de la policia local de Sarrià de Ter fins a les dotze, primer, i la possibilitat de fer el torn nocturns després.

Aquest dimarts al Ple de l'Ajuntament des del nostre grup vam exposar les nostres propostes i demanar al govern les gestions i decisions que havia pres davant l'onada de furts.
Val a dir que l'alcalde va tenir algunes dificultats per trobar alternatives a l'expressió "onada de robatoris", cercant una expressió un xic menys contundent... Però el fet no és aquest.

Va voler minimitzar la nostra proposta d'allargar l'horari de la policia local de Sarrià de Ter argumentant que els incidents s'havien produït precisament més enllà de la mitjanit. Ho va dir amb un to d'autosatisfacció, amb un cert menyspreu vers la nostra proposta inicial. També va justificar no haver fet públic el patrullatge nocturn, segons ell aconsellat per la pròpia policia, suposo que per mirar d'enganxar els presumptes autors de tals incidents. Aleshores jo em vaig preguntar, per mi mateix, si és millor anunciar-ho per persuadir els autors que se n'abstinguin o bé no anunciar-ho propiciant, d'aquesta manera, nous incidents amb la voluntat d'enganxar-los in fraganti... Encara tinc la pregunta oberta...

Passades les deu de la nit acabem el Ple, amb les companyes del grup municipal sortim al carrer i mirem el mòbil: la Loli té un avís que han entrat a l'escola; jo, al meu mòbil, també.

Ens dirigim a l'escola, al CEIP Montserrat, on ens hi trobem la directora de l'escola, els responsables de les alarmes i els mossos d'esquadra. La porta del despatx de direcció està esbotzada, hi ha una finestra oberta i una de les sortides d'emergència també. No és la primera vegada que entren a l'escola, però sí que esbotzen una porta i remenen la direcció d'aquesta manera.

Al cap d'una estona arriben alguns regidors de l'equip de govern...

No podrien ser més premonitòries de l'alcalde al ple: possiblement mentre les pronunciava saltava l'alarma de l'escola...

És a dir, el mateix que passa quan, en una retransmissió esportiva, el jugador objecte de les crítiques dels comentaristes fa una jugada de mèrit o fa un gol...

---------------------

pd1: El President Zapatero ha passat de Z de Zapatero a la mirada positiva. Zapatero té llum pròpia, però la foscor de Rajoy encara ens deixa veure-ho més clar...

pd1.1.: Z de Zapatero



pd1.2.: La mirada positiva


pd2: celebro que la 2a Fira Comercial de Sarrià de Ter seguexi fent el camí cap a la consolidació... Bona feina de l'Associació de Comerciants de Sarrià de ter i de l'Àrea de Desenvolupament Local municipal i, sobretot, dels comerciants i botiguers del nostre poble.

pd3: Felicito en Josep Ma Sansavlador, amic i veí de Sarrià de Ter i col·laborador de la revista Parlem de Sarrià, per haver guanyat el Premi Font de Santa Caterina de microcontes de Montornès del Vallès.
En Josep Ma és un home de ploma voraç i amant de les paraules... Mentre persones com ell visquin, viurà també la nostra llengua. Felicitats Josep Ma!.

pd4: Aquest divendres la Secretaria de Polítiques d'Igualtat de la Federació de les comarques gironines del PSC ha organitzat una conferència i presentació del darrer llibre de Gemma Lienas, Atrapada al mirall a La Llibreria. Ens hi veiem a les 7 del vespre.

pd5: Aquest diumenge el Grup Teatre A les Fosques estrena a Sarrià de Ter l'obra Fora de Mare. Serà a les cinc de la tarda al Teatre del CCP Mn. Domingo Casanellas de Sarrià de Ter.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada